January 05, 2015

Salah taat -.-

Bismillahirrahmanirrahiim .


okay , kak cah senanya sudah lama tulis tulis entri yang banyak tahap gaban ne but hanya mampu simpan dalam draft sebab takdak nafsu lagi nak publish ! heheww



Okay malamne tajuk kak cah is SALAH TOAT . gurlpppp 


Whathefish ?!!



Mintak maap yew , post ne lebih kepada gegurl . No hard feeling ! Stay tune ❤️



Girls nowadays . 

Lebih taat pada encik boypren tak asli mereka . Okay sorry, ayat tak asli tak sepatutnya ada but i think sangat seswai disitu haha !


Nak pegi keluar dengan kawan , 

me: "Jemah , jommsss p karamunsing ! aiols nak beli cashing (which is casing) phone nokia aiols yang takdew kamera ne . Jomssssas (manja manja)


jemah:" alaa meow kejap eh kejap eh . tanya boypren aku dulu . takut dia tak bagi . well bahaya doh kk ne sekarang .


and le me , hmmm k . iols jalan sendiri jelaaa ~ andainya kau tahu boypren engko lebih bahaya daripada PERAGUT diluar sana ngehh ! 


haa nampak ? i tot she will ask her parents , tapi takpooolaaa ; mengikut pengalaman kak cah , girl yang menchentai sesungguhnya memang begitu . And at one pointtttt in maaaaiiii laif , okay , at one point in my life , I used to be that girl toooo sobsss . Jahiliah .  



Then kalau nak exam , major lah ya major call their boypren penipu . ermmm ermmm 



me: kau kol sapa tadi jemah ?

jemah: boypren aku . dia suru baca ayat penenang hati and banyak lagi lah .  kalau tak dengar kata kata goodluck dia , kompom aku takleh jawab exam huuuuu the best , inshaa Allah bakal imam aku .


me: ohh . mak bapak kau dah kol ?


jemah: dah whatsapp tadi 




and me hmmmmmmmmmmmm thank you Allah cause protecting me !!!




Girls nowadays juga , bagi yang bercouple lah kan senang cerita , bila kita tegur , begini lah jawabnyaaaaaa ....



me: jemss , bukan apa tapi setau aku couple ne bagi impak negatif . bila kau nak nikah jems? 



jemah: alaa semua org nak nikah tapi belum sampai seru meow . lagipun kami jarang jumpa . takpa aahh 



me: okay , tapi ayat takpa ah kau tu tak ngam sebab one day akan apa apa if kau lambat lambat lagi nak nikah . 



jemah: ohplease , he is a good guy . 



me: good guy inshaa Allaah tak bawak couple and if dah terlanjur couple dah , he will make an effort tuk bagi halal . paling tak pun , he will break with you . heeee dengan syarat tak menggatal lagi lah . itu good man good guy senanya . 



jemah: meow , kau tak paham blablablabla





see ? girls selalunya bila menchentai , diorang buta . padahal tratangtang benda tu salah . salah . and salah . haaa guys , kalau korang rasa chenta korang boleh  bawak ke jannah , pepandai lah arrange . 



jangan buad girls macam korang takda sibling or sedara mara perempuan . k .





Girls , puhlissss lah . Kak cah minta satuuu ja , jangan salah taat . Taat pada  Allah sayang , taat pada ibu bapa , dengar kata chekgu , lecture , hmm . Bukan ur boypren yang penipu . Couple dah satu masalah, then salah taat lagi la masalah besar .




Kak cah just takmau uols menyesal dikemudian hari . Selagi pintu taubat masih luas terbuka, jom kita sama sama cari cinta Dia . k ? jangan risau dengan jodoh la ; kalau dia memang untuk awwa ; Allah akan buka pintu hati dia usaha cari awwa semula . if no , just no lah . 



sekian saja for tonite xoxo lafe .





No comments: