July 30, 2016

Rindulah.

Bismillahirrahanirrahiim.

Assalamualaikum.


It is raining outside.

Just like my heart right now.

Rindu. Apa makna rindu bagi kalian? Kadang2 even orangtu dekat disebelah pun kita rindu :) Apatah lagi yang jauh and dah lama tak jumpa. Face to face berbeza dengan teknologi kita sekarang.


I miss my girlfriends.

My schoolmate.

Kata orang, bila kita sedih kita akan teringat pada insan yang disayangi dikasihi. And if kakcah sedih, kakcah selalu teringat kawan2 yang ada susah dan senang dengan kakcah. You know? Im hard to share my problem. Sometimes yes. Sometimes nope. Tapi dengan dorang ni aduhhh, lemah hati. Sayang sangattt!

Bila masuk alam kolej, cari kawan macam diorang susah wei. Semuanya berkawan bersebab. Kebanyakan lah :D Kawan2 kakcah, inshaa ALLAH baik2 belaka. Sampai kadang2 tu rasa bersalah sebab selalu cerita tentang kawan sekolaaaah ja dekat kawan2 d kskb :( 

Kalau boleh kakcah nak kongsi kebahagiaan ja dengan kawan2 kakcah. Yang sedih2 semua letak tepi. I know i can handle myself. bahahaha! So mari kenal siapa meka2 ni.



(credit: ANIE)

(FORM6)

(FORM3)










Sorryy makci sharifah :P









BAHAHHA! Ni memang gila.





Itulah bestfren kakcah dunia akhirat. Azie, dayah, fiona(fyana), nanie, Anie, Ryna, Miejah, Ayong. They are my apat dapat. Dari mana nama apat dapat tu biarlah menjadi teka teki. haha!


Guys, i love you all so much no matter what. Thankyou babe selalu ada dalam susah senangku. Im sorry cause lama tak jumpa, lama tak kumpul. All of us. Saja buat entri ni sebab terlalu rinduuuu.

I stalker hebat! Menyetok (ayat salah) one by one termasuklah Nuuuuu Hidayah walaupun she didnt have any acc dalam media sosial ni bahaha XD


Alhamdulillah, my fiona/fyana dah jadi wanita solehah ! bahahaha! muslimah yau! Im just kidding pai. Im proud of you. And thankyou pernah mewarnai hari2ku dengan alam mistik bahahahaha ! Selalu kena sakat. Tapi dia relaks ja. Pai banyak ajar aku erti bersyukur, thanks pai loveyou. Pai selalu bawa febret kitaorg, nasi goreng ikan masin bahaha! Whatever it is, You tetap yang paling manja. Semoga jadi ustazah yang baik, jadi contoh yang baik pada anak murid. inshaa Allah! Please pegi labuan lagi.




My Anie, you lagi attractive dari i sekarang. Apacerrrr :P Anie makin lawa laaaa. Luruh jantung i tau. Anie selalu bawak jumpa tapi belum ada rezeki and jodoh kita mau hung out just like dolo2. Inshaa Allah, nanti cari masa yang sesuai. Okay unnie? Anie ni baik hati sangat. Zaman sekolah dulu, takda tempat lepak, Anie dan family selalu ajak kitaorang stay rumah dia. Merci beacoup!


 
Ryna. Renna renna. Alhamdulillah sekarang dah masuk semester 6 in nursing diploma. Inshaa Allah kalau ada apa aku boleh bantu, i will ryn. Rajin2 wassap i k. And banyak ni tips2 untuk exam LJM :P Moga lulus dengan cemerlang wahai genius. aamiiin. Jangan terlalu down dengan apa yg terjadi, ada hikmah yg kita taktau. I dont know what it is, tapi aku sangat yakin pasti ada terselit hilmahnya. You know what i mean. Jadikan benda2 lepas tu sebagai semangat untuk lebih berjaya k. 



Izzah Ramizah. Actually izah ni bukan apat dapat's but i really love her. hahaha! Selalu la buat lawak. Bukan buat lawak, her humor sense sangat tinggi! Mimik muka dia pun buat aku aduhhh :'D Izah, jaga dayah elok2, dayah akan jaga u elok2 kat sana. Jaga kesihatan, takmooo sakit2 lagi. Nanti kalau admit, susah lagi eventhou i akan sentiasa lawat you. Curi2 keluar waktu kerja hahahaa :D





Faezanie. Antara yang hot dalam apat dapat. Ramai gila peminat sampai susah laaa nak pilih. Syukurlah ada solat istikharah. bahahhaa! Nasihat sebagai sahabat, semoga pandai2 jaga diri. Masing2 dah dewasa muehehe. semoga lulus cemerlang dalam nursing. Aku akan bantu kau and ryna kalau ada apapa yang mengelirukan. Thankyou nan. Simpan rahsia aku selamani. Jadi salah satu daripada ledad alu :) Thankyou so much. Jadi business partner yang hebat okay bahaha :D






Hidayah. Malas ah nak taip pasal dayah. 



hihihi, dayah, eventhou paling kadang2 wasap and tanya khabar, i know that you always miss me and others. Thankyou dayah, selalu dengar cerita aku waktu sekolah. Muka memang takda feeling tapi kaulah pendengar terbaik. Kau dan azie, manusia paling entahlaa. Paling hebat kut. Sanggup kena marah ustad gara2 mau teman aku. Sanggup tak balik kampung gara2 temankan aku. Aku sakit, korang jaga walaupun kau and paraez baring2 terdampar macam dugong biarkan aku atas katil kesakitan bahahaha! i really appreciate dai. And, im not kpop's fan but i Kdrama's fan lalalalalala~



 Ayong. Spesies airmata dan tacing bersama faezanie. Takmo cerita pasal dia nanti banjir satu sipitang bahahaa! If want to know more about her, read my caption in instagram :D ngehngeh kisah hidup ayong sedih, jadi conclusionnya, Allah hantar ayong pegi tempat kami supaya bina balik rasa persahabatan tu macamna kan behhh :D Thankyou beh.





And lastly, Azie. Speeky aku T_T Allah tu Maha Mengetahui. Saat2 genting aku study d kskbkk, aku keluar asrama dengan kebenaran la and tinggal luar. Tak sangka, tempat tinggal berdekatan gila dengan Azie hahahaha! Maka, keluarla setan2 dari kepala kami berdua. Asal keluar, throwback. Dari sekolah sampailah sekarang, support aku susah senang. Loveyou zieh. 




So, sila scroll muka masing2 zaman dolo2 okay. Kalau aku, confirm duluuuuuu lagi floles bahahaha! Sekarang kesian macam maci2. Takpa, i macam maci2 pun uols tetap sayang i kan. Thankyou gaiz. Kenangan kita semua, susah nak cerita sebab terlalu sweet. Kalau rajin, i buat entri pasal uol lagi okay.  Sayang kamu semua lillahitaala. Love xoxo!

No comments: