July 20, 2016

What a life

Bismillahirrahmanirrahiim.

Assalamualaikum!

Goodnight uols. Apasal tak tido lagi? Esok nak kena bangun awal. Tahajud kalau boleh bahahaha! Me myself kadang2 tu "kena kejut" jam 3am but im decide untuk p.u or b.o ja XD 

Alhamdulillah, harini kakcah kemas2 sikitlaaa blog ni. Dah lama tak main coding html segala macam kod aneh yang entah apapa. But, very interesting u know. Terimbau zaman2 sekolah dulu rajin bebenaaaaau main benda2 ni semua.

So, just wanna share with you about our routine. Bagi yang tanam anggur macam kakcah maybe tak busy sangat. Eh, me myself adalah masanya busy you know how and why?

Bangun subuh then tido balik. Teheee! Rezeki nda masuk nak kalau tidur after subuh :( Then awal pagi tu rajinkan lah diri senaman ringan. Kakcah tak pandai yoga bahahaa so did some of workout gitewww.Jangan berat2 sangat laaa nanti cramp! 







Then, kakcah bfast, itu ini itu ini, barulaa bermula kehidupan sebulan dua ni sebagai MAID. Im taking care of my grandma (my momsie's mama). So pagi2 kena mandikan dia, bagi dia makan, bawa dia cerita2. Sambil2 tu jemur kain, mop lantai, main twitter, b.o and p.u my grandma lagi selalu kena monitor cause she is wearing her pampers :3 After that, tengok tv sambil lipat2 kain. Tangan still can tweet "blablabla....blablablaaaaa... non stop" i dont know how can i do that bahahaha!


Lepastu kena sedia lunch for my grandma, monitor dia, even if i want to sleep, i still teragak2 cause my grandma cant walk so takut apapa jadi while im sleeping XD Maka, tidur di siang hari amat sulit sekali. And benda ni best tau, sebab kau boleh praktik semua nurse's skill tu dirumah. 




Yes, i want bebas. Aku tersangatlahh kaki jalan. I know it is hard for me untuk jalan sana sini as my plan before. But mengikut my momsie's words and my others fghiends "kita bantu ahli keluarga kita, inshaa Allah urusan kita dipermudahkan" then i did. Tawakal ja la :D 



So begitulah cerita mengarut malam2 ni. Marilah kita beramai2 tidur dalam lena. Goodnight saiyang semua! Love XoXo.







No comments: